14. nov. 2019

Intervju med KOK Norge


Vi har tatt en prat med en av våre kunder - KOK - om deres opplevelser og erfaringer rundt rekruttering og Karriere.no:

Hvordan bruker dere karriere.no i dag?
Vi tar kun imot søknader på karriere.no og har blitt veldig fornøyde med å behandle alle søknader her. Rekrutteringsprosessen har blitt enklere og mer oversiktlig etter at vi begynte med karriere.no.

Hvordan håndterer dere kandidater som kommer inn?
Vi håndterer fortløpende kandidater som søker, og bruker stjernemarkering for å signalisere til hverandre grad av egnethet. Deretter sorterer vi og enten sender avslag eller kaller inn til førstegangsintervju.

Etter førstegangsintervju gjør vi en ny vurdering og bruker samme plattform til å kalle inn til andregangsintervju. Vi forsøker å holde det meste av kommunikasjonen med kandidater inne på karriere.no for at alle som rekrutterer skal kunne følge med på historikken.

Hvordan håndterer dere avslag?
Avslag i første runde sendes ut ved hjelp av funksjonen for fellesmelding. Deretter er kommunikasjonen mer personlig, og avslag etter intervju sendes individuelt.

Hvordan er kommunikasjonsflyten underveis?
Vi forsøker å holde det meste av kommunikasjonen med kandidater inne i karriere.no for at alle som rekrutterer skal kunne følge med på historikken.

Hvilke kanaler bruker dere når dere lyser ut ledige stillinger i dag?
Vi bruker karriere.no, nyhetsbrev, FB, Instagram og tidvis finn.no. Nettsiden er også viktig. Ellers får vi ansatte til å spre ordet. Annonsering gjøres via FB business manager.

Er det vanskelig å få tak i gode kandidater i deres bransje/område?
Det kan være tidkrevende, men det går stadig lettere. Både grunnet økt erfaring med rekruttering, men også at merkevaren er bedre kjent.

Hva er behovet framover?
Fremover er det mindre behov for rekruttering, i hvert fall frem til mars. Ellers søker vi samarbeidspartnere i en franchisemodell.

Har du et eller flere eksempler der rekrutteringsprosessen har vært vellykket?
Den siste tiden har vi ansatt både ny daglig leder og to på digitale medier. Prosessene var oversiktelige og effektive takket være karriere.no og vi er meget fornøyde med resultatet.

Gjør som KOK og bruk karriere.no til håndtering av søknader. 

Ta kontakt for en uforpliktende prat