25. sep. 2019

Hva er en fremtidig jobbmulighet?


Karriere.no er alene om å vise frem fremtidige jobbmuligheter
- Hva er det? Og hvordan kan bedrifter bruke denne muligheten?

Alle bedrifter har behov for arbeidskraft i fremtiden. De fleste har kun oversikt over hvilke ledige jobber som skal besettes her og nå. Men hva skjer om ett år? Eller tre år? Hvilken kompetanse har dere behov for på lang sikt? Det kan være ansatte som skal slutte pga. permisjoner og pensjoner, og naturlig avgang eller oppsigelser.

Hva er en en fremtidig jobbmulighet?
En fremtidig jobbmulighet er en presentasjon av bedriftens fremtidige kompetansebehov. Det er en mulighet for bedriften å tiltrekke seg spennende kandidater uten at de nødvendigvis har et behov for ansatte i dag. Ved å holde døren på gløtt gjør bedriften seg attraktiv for folk i bransjen og nærområdet. Om en kandidat er interessert i bedriften kan han/hun sende et HINT og gjøre sin profil (CV) synlig for bedriften. På sikt bygges det opp en database med potensielle jobbsøkere som kan kontaktes når behovet faktisk dukker opp.

Vi anbefaler alle bedrifter å legge ut flere fremtidige jobbmuligheter, minst en for hvert kompetansebehov; selger, ingeniør, rørlegger, daglig leder etc. Det vil gi en god indikasjon på hva slags jobber som finnes der ute.

Hvordan kan bedrifter bruke denne muligheten?
Etterhvert som CV-databasen fylles opp med profiler som er interesserte i din bedrift kan den aktivt brukes i rekrutteringen. Med en gang behovet oppstår kan du lete i bunken av kandidater.

Har du vært aktiv med fremtidige jobbmuligheter vil bunken være større, og sjansen har økt for allerede å gode kandidater på hånden. Det før du har startet annonseringen eller letingen etter kandidater.

Smart? 

Ta kontakt for en uforpliktende prat