• Bedrift
    Sandnes kommune
  • Søknadsfrist
    07.02.2023
  • Heltid/Deltid
    Heltid
  • Ansettelsesform
    Fast
  • Bransje
    Offentlig forvaltning - Kommuneadministrasjon
  • Utdanningskrav
    Påkrevet
  • Arbeidserfaring
    Ønskelig
  • Adresse
    4306, SANDNES
    SANDNES
    Norge
  • Antall stillinger
    1
  • karriere-kode
    4959538
  • Se her for andre jobber fra Sandnes kommune
  • Oppdatert 17.01.2023
Ledig stilling

Utgått annonse

Søknadsfristen for denne jobbmuligheten er passert

Sandnes kommune

Læreplass i Ernæringskokkfaget

Offentlig forvaltning - Kommuneadministrasjon

Du har bestått alle fag på VG1 og VG2 før oppstart som lærling for å sluttføre din utdannelse som fagarbeider.

Hos oss i Sandnes kommune får du opplæring etter fagets relevans og sentrale verdier. Du vurderes etter fagets kjerneelementer, tverrfaglige tema og grunnleggende ferdigheter. Ulike læresteder med egen instruktør, gir deg bred og god yrkeskompetanse med høy kvalitet i fagutførelsen.  Vi bidrar til å utvikle deg som profesjonell yrkesutøver som innehar den kompetansen som bransjen din krever. Vi har mange dyktige fagarbeidere som instruktører og de legger til rette for lærlingmedvirkning og lærelyst gjennom varierte arbeidsoppgaver

Læreplanene bygger på følgende definisjon av kompetanse:

Kompetanse er å kunne tilegne seg og
anvende kunnskaper og ferdigheter til å mestre utfordringer og løse oppgaver i kjente og ukjente sammenhenger og situasjoner. Kompetanse innebærer forståelse og evne til refleksjon og kritisk tenkning.

Arbeidsoppgaver:

OM FAGET:

Vg3 ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost i tråd med nasjonale, samiske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om produksjon av helsefremmende og trygge måltider som skal bidra til matomsorg og gode måltidsopplevelser ved ulike institusjoner. Vg3 ernæringskokkfaget omfatter tilberedning av daglig kosthold for mange mennesker i tråd med helsemyndighetenes kostråd og gjeldende regelverk. Faget skal bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.

Vg3 ernæringskokkfaget skal bidra til framstilling av ernæringsriktig mat og spesialkost etter ulike brukeres ønsker og behov. Gjennom kritisk tenkning, medvirkning, etisk refleksjon og arbeidsoppgaver utvikler lærlingene innsikt i sammenhengen mellom ressursbruken i dag og behovet for å ta vare på og utnytte ressursene for framtidige generasjoner. Vg3 ernæringskokkfaget skal også bidra til forståelse av medbestemmelse og medansvar på arbeidsplassen.

 

Lærlingens praktiske arbeidsoppgaver består av å
-utføre de daglige arbeidsoppgavene som gjøres på lærestedet
-bidra med egen kompetanse

Lærlingens teoretiske oppgaver består av å 
-arbeide med skriftlige oppgaver etter fastsatt plan som begrunnes med teorien i faget til innlevering for vurdering av fagkompetansen
-gjennomføre Delprøve hver 6 måned, som er øving til fagprøven

Lærlingens ansatt oppgaver består av å
-utføre plikter som arbeidstaker etter gjeldene regler i Arbeidsmiljøloven og kommunens retningslinjer
-lærlingen har plikt til å delta aktivt for å nå opplæringens mål og medvirke til å skape et godt arbeidsmiljø og gode samarbeidsforhold
-evaluere og reflektere i eget arbeid
-være bevisst på som medarbeider at kompetanse er summen av formelle kvalifikasjoner, ferdigheter, personlig egnethet og holdninger
-levere gode tjenester og yte god service til innbyggerne fordi som medarbeider i Sandnes kommune har den enkelte av oss et særskilt samfunnsansvar

Kvalifikasjoner:

  • Vi krever at du har riktig skolebakgrunn med bestått Vg1 Restaurant- og matfag og består Vg2 Kokk- og servitørfag
  • Bestått i alle fag på VG1 og VG2
  • Fravær må forklares og vi kan be om dokumentasjon
  • Personlig egnethet for faget ditt.
  • Oppgi 2 stk referanser, fortrinnsvis fra arbeid i ditt fag. Spør gjerne om referanse når du er i YFF
  • Kompetansebevis fra VG1 og første halvdel av VG2. Finner vi karakterene dine i Vigo trenger du ikke legge de ved søknaden.

Personlige egenskaper:

  • må arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og hygienisk, både selvstendig og i samarbeid med andre
  • Du må forstå matens ernæringsmessige betydning og kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke.
  • Kreativitet og estetisk sans kan være en fordel.
  • Motivert for å lære den praktiske utførelsen av faget

Vi tilbyr:

  • Midlertidig ansettelse med lærekontrakt og arbeidsavtale for å sluttføre din utdannelse med fagprøve
  • Allsidig og variert opplæring på ulike læresteder som gir deg den brede fagkompetanse som bransjen din krever
  • Instruktører som har dialog og vurderer din utvikling opp mot kompetansemålene gjennom hele læretiden
  • 100% stilling midlertidig i 2 år
  • Lønn under utdanning etter prosentvis økning pr halvår. 30%, 40%, 50% og 80% av fagarbeidergrunnlønn
  • Oppstart 1.August 2023
 

  • Bedrift
    Sandnes kommune
  • Søknadsfrist
    07.02.2023
  • Heltid/Deltid
    Heltid
  • Ansettelsesform
    Fast
  • Bransje
    Offentlig forvaltning - Kommuneadministrasjon
  • Utdanningskrav
    Påkrevet
  • Arbeidserfaring
    Ønskelig
  • Adresse
    4306, SANDNES
    SANDNES
    Norge
  • Antall stillinger
    1
  • karriere-kode
    4959538
  • Se her for andre jobber fra Sandnes kommune
  • Oppdatert 17.01.2023