Detaljer

  • Bedrift
    Haugesund kommune
  • Søknadsfrist
    01.03.2021
  • Sted:
    HAUGESUND
  • Stillingstype:
    Heltid
  • Bransje:
    Offentlige tjenester og forvaltning
  • Utdanningskrav:
    Påkrevet
  • Arbeidserfaring:
    Ønskelig
  • Fylke:
    ROGALAND
  • Arbeidssted:
    HAUGESUND
  • Land:
    NO
  • Antall stillinger:
    1
  • karriere-kode:
    3361351
  • Se her for andre jobber fra Haugesund kommune

Lærling i institusjonskokkfaget

Som lærling i institusjonskokkfaget vil du få god og utstrakt opplæring. Læreplassen er i fellestjenester helse og omsorg, avdeling kjøkkendrift. Avdelingen har ansatte med forskjellig utdannelse, både institusjonskokker og konditor.

Vi produserer både varm og kald mat til institusjoner i Haugesund kommune, samt Haugesund fengsel. I tillegg tar vi i mot bestillinger av kaker og bakervarer, samt diverse "møte mat".

Å være lærling betyr at du tar siste del av en videregående utdanning ved en arbeidsplass. Du blir ansatt på en arbeidsplass, og du har samme rettigheter og plikter som andre arbeidstakere. Du får lønn under læretiden. Som lærling har du krav på opplæring, veiledning og vurderinger underveis i læretiden.

Etter endt opplæring går du opp til fag- og svenneprøve. Oppstart blir august 2021. Læretiden er 2 år.

Arbeidsoppgaver
  • Som fremtidig institusjonskokk bør du være glad i å lage mat, samt jobbe effektivt og planmessig med oppgavene du er satt til å fullføre.
  • Du har dine hovedoppgaver på produksjonskjøkkenet. Det produseres i hovedsak middager til de forskjellige mottakskjøkkenene etter sous-vide metode (kok/kjøl).Samtidig produseres også spesialkost/dietter.
  • I arbeidet bruker du maskiner og annet utstyr, og lærer å vedlikeholde dem.
  • Du er med på å holde en høy hygienisk standard i arbeidet.
  • I helse og omsorgssektoren er institusjonskokken en viktig ressurs for å gi gode og næringsrike måltider.
  • På vårt kjøkken jobber du i team, og ofte under stort tidspress. Dette gjør at det er viktig å ha gode samarbeidsevner.
Kvalifikasjoner
  • Du har bestått VG 1 Restaurant- og matfag.
  • Du har bestått VG 2 Kokk og servitør ( eller ferdig med dette juni 2021).
  • Norsk er arbeidsspråk i Haugesund kommune. Du snakker, leser og skriver så godt norsk at du både kan samarbeide med andre og utføre arbeidsoppgavene dine selvstendig.
Personlige egenskaper
  • Du er glad i å lage mat.
  • Du har motivasjon og interesse for fagfeltet, som ansatt og kollega.
  • Du er punktlig og pålitelig og viser hensyn og respekt.
  • Du må kunne arbeide selvstendig, men også i team.
  • Du er kjent med å bruke dataverktøy.
  • Du er fleksibel og serviceinnstilt.
Vi tilbyr
  • En lærebedrift som har lang erfaring i å utdanne institusjonskokker.
  • Veiledere som har bred fagkunnskap på hver enkelt arbeidsplass, og som er dyktige på å gi veiledning og tilbakemelding til lærlingene.
  • Interessante og spennende arbeidsoppgaver og aktive arbeidsmiljø.
  • Lønn i henhold til tariff.